Mobile menu trigger

page-top
Hero Image Hero Image

Duurzaamheid

We haalden het eerder al even aan: INK Apartments is duurzaam enklimaatadaptief. We hebben best bijzondere maatregelen getroffen om het milieu en jouw energierekening te sparen.

Laten we beginnen bij alle voorzieningen om energieverbruik te beperken. Zo krijgt INK driedubbel glas en aluminium thermisch ontkoppelde raamkozijnen, zeer hoge isolatiewaarden voor dak, gevels en vloeren én een hoge luchtdichtheid om het ‘weglekken’ van warmte en kou te voorkomen.

INK is uiteraard gasloos. Het gebouw wordt aangesloten op een bodemwarmtesysteem. Je appartement wordt verwarmd door middel van vloerverwarming en je kookt op inductie. Het warme water voor vloerverwarming en tapwater wordt centraal opgewekt. Dit gebeurt via een bron met warmtepompen voor het gehele complex.
In je appartement komt een afgifteset. Voor de levering sluit je een leveringsovereenkomst af met de partij die de installatie ontworpen en aangelegd heeft. Zo ben je verzekerd van voldoende warm water, warmte en topkoeling in je appartement zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het onderhoud en beheer.

De vloerverwarming is heel comfortabel! Dat comfort wordt nog groter door de uitstekend geïsoleerde gevels en ramen met een hoge mate van luchtdichtheid. Om toch te zorgen voor een fris huis wordt er een uitgebalanceerd ventilatiesys- teem aangelegd. Frisse buitenlucht wordt opgewarmd met de teruggewonnen warmte uit de lucht in de woning. Dit is het zogenaamde warmteterugwinsysteem.2021, Van Wijnen
Terug naar ^